Društvo
Konferencija K2.0 u Prištini
Novinari i novinarke regije o promeni paradigme
19/11/2019 | 12:37
Dva dana inspirativnih govora, inovativnih radionica i poseta u oblasti kulture, kako su naveli organizatori, usredsrediće se na slobodu i nezavisnost medija, inovativan i kreativan novinarski sadržaj i odnose između medija i šire zajednice koji se stalno menjaju u neprijateljskoj atmosferi za same medije.
Photo: Kosovo2.0

Konferencija pod nazivom “Mediji danas: Promena paradigme”, na kojoj učestvuje stotinu vrhunskih novinara i urednika iz celog regiona i šire, a kojoj je K2.0, biće održana u Prištini 21. i 22. novembra. 

Dva dana inspirativnih govora, inovativnih radionica i poseta u oblasti kulture, kako su naveli organizatori, usredsrediće se na slobodu i nezavisnost medija, inovativan i kreativan novinarski sadržaj i odnose između medija i šire zajednice koji se stalno menjaju u neprijateljskoj atmosferi za same medije.

Na konferenciji učestvuju gosti sa Kosova, iz Albanije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a pridružit će im se i govornici i treneri iz Holandije, Ujedinjenoga Kraljevstva i Poljske.

U sredu (20. novembra) biće organizovan javni događaj pod nazivom “The Outloud Talks” u kinu Armata u 17.30, kada će govoriti bivši istraživački novinar koji je radio za Gardijan (Guardian) i Bi-Bi-Si (BBC), Džon Svini (John Sweeney). Na bini će mu se pridružiti Marije Martens, suosnivačica časopisa "Are We Europe", koji teži da promeni evropsko novinarstvo osnažujući mlade novinare na terenu. 

Litvanska novinarka, fotografkinja i videografkinja Berta Tilmantaite zatvoriće sekciju "Outloud Talks". Ona je suosnivačica prve litvanske multimedijske platforme za dokumentarne projekte i potkaste (www.nanook.lt). 

Pored redovnog programa, K2.0 organizuje i pešačku turu o kulturi kroz gradski centar Prištine, kao i posetu sa vodičem kroz prostore pune istorije u Arheološkom parku Ulpijana. 

Komentari[ 0 ]