Članci autora Una Hajdari
Nevidljivo nasilje | 08/05/2018
"Desio se slučaj kada sam radila intervju sa bivšim premijerom, sadašnjim predsednikom. Pokrenuo je verbalni sukob sa mnom tokom intervjua u njegovoj kancelariji zbog sadržaja mojih pitanja. Zvao je vlasnike Top Channela i zamolio ih da me otpuste. Stvarno sam mislila da ću izgubiti svoj posao ", objašnjava sagovornica.
Nevidljivo nasilje | 07/05/2018
Neprofitni mediji na Kosovu često “od drveta ne vide slona”, odnosno uspevaju da postignu dobru i efikasnu pokrivenost u nekim temama, a ništa ili vrlo malo o drugim značajnim pitanjima, ne pružajući na taj način redovno i sveobuhvatno izveštavanje o događajima i političkim dešavanjima u zemlji.
Nevidljivo nasilje | 25/04/2018
“Postoji apsurdna situacija u javnom servisu, a to je da novinar što se manje bavi istraživačkim novinarstvom, to je više cenjen od strane odgovornih urednika i menadžmenta. Što se više bavi istraživačkim pričama, to se više smatra 'rizikom' za menadžment televizije, jer njegov posao ugrožava njihov dobar odnos sa najvećim političkim strankama."
ARTivizam | 17/09/2015
Stensil na jednom od beogradskih zidova bio je inspiracija da pesmu grupe Queen - Bohemian Rhapsody, doteramo i malo aktuelizujemo. Sigurni smo da se Fredi Merkjuri ne bi ljutio na nas, s obzirom da je i sam bio izbeglica iz Zanzibara.
Društvo | 29/08/2015
Zemljani put kojim smo se vratili u Preševo sa granice sa Makedonijom, dug oko kilometra, je isti onaj put koji je svaki migrant prelazio svakog dana. Kolega iz Niša mi je pričao kako je kolima odveo trudnicu koja nije mogla da stoji do bolnice. Kasnije te noći smo se vratili i videli grupu koja je ranije bila u kampu kako sada ide ka gradu. Hodali su polako, mala su se deca držala za ruke formirajuci mini-kolone, neki su hodali umotani ćebadima.