Društvo
Aktivacija širom Srbije
Danas Prajd, sutra radnički štrajk
06/10/2013 | 15:29
Pripadnici LGBT zajednice okupljeni u okviru projekta "AktivaciJA" oblepili su javne površine u Bečeju, Beogradu, Kruševcu, Nišu, Pirotu i Vršcu nalepnicama na kojima piše "ne je** te pederi već država", "nasilnici imaju imena", "danas smi mi ugroženi, sutra možeš biti i ti". Cilj je da se ukaže na nasilje prema LGBT osobama i pripadnicima drugih manjina.

Pripadnici LGBT zajednice okupljeni u okviru projekta "AktivaciJA" oblepili su javne površine u Bečeju, Beogradu, Kruševcu, Nišu, Pirotu i Vršcu nalepnicama na kojima piše "ne je** te pederi već država", "nasilnici imaju imena", "danas smi mi ugroženi, sutra možeš biti i ti". Cilj je da se ukaže na nasilje prema LGBT osobama i pripadnicima drugih manjina, javlja južnasrbija.info.

"U državi koja svoje građane deli po seksualnoj orijentaciji, boji kože, polu, nacionalnosti, u kojoj su pripadnost političkim strankama i poznanici na javnim funkcijama često jedini način da se dođe do posla ili dobije kvalitetna zdravstvena nega, u kojoj se svakodnevno uskraćuju osnovna ljudska prava i gaze osnovne demokratske tekovine – smatramo da je vreme da građani solidarno zahtevaju od države da počne da rešava probleme", piše u saopštenju grupe "AktivaciJA".

Kažu da im je cilj da uličnim akcijama stanu na put svakom vidu diskriminacije i da se bore za ravnopravnost svih građana Srbije, a protiv nasilja i fašizma "koji koče naše društvo i već decenijama nas sprečavaju da krenemo napred".

Pripadnici ove grupe za sada su svojim porukama oblepili bandere, panoe, zidove, i druge javne površine, u Bečeju, Beogradu, Kruševcu, Nišu, Pirotu i Vršcu, a narednih dana akcija će biti nastavljena i u drugim gradovima Srbije.

Komentari[ 0 ]